ŽENSKA I MUŠKA KLAPA KASTAV OSVOJILE SREBRNE MEDALJE NA 10th WORLD CHOIR GAMES - TSHWANE 2018. - PRETORIJA, JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Muška i ženska klapa Kastav u Pretoriji

Ženska i Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovale su od 01. do 08. srpnja 2018. godine na najprestižnijoj svjetskoj zborskoj manifestaciji 10th World Choir Games – 10. Svjetske Zborske igre, koje su održane u glavnom gradu Južnoafričke Republike, Pretoriji, te osvojile srebrnu medalju u kategoriji Folklor a cappella. 
   
Na Igrama je u 27 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo je više od 20.000 pjevača u 312 zborova iz 62 zemalje sa svih kontinenata svijeta.

Kastavske klape su se predstavile sa zahtjevnim repertoarom usmjerenim ka cjelovitom predstavljanju našeg glazbenog nasljeđa. Ženska klapa Kastav je izvela skladbe: Misečina (dalmatinska narodna u obradi Vinka Lesića), Ćaće moj (Ivan Matetić Ronjgov), Cetina (Dražen Žanko), Naranča (glazba Elvis Stanić, narodni stihovi, aranžman Joško Ćaleta) i Rusulica (glazba Žan Jakopač, stihovi Ivančica Huljev – Jakopač, aranžman Joško Ćaleta), dok je Muška klapa Kastav izvela skladbe: Oj, Ivane, rode moj (dalmatinska narodna u obradi Silvije Bombardellija), Dalmatino, povišću pritrujena (glazba i stihovi Ljubo Stipišić), Kod Lepanta, sunce moje (glazba i stihovi Ljubo Stipišić), Šijavica (glazba Dušan Šarac, stihovi Pero Picukarić), Bilo vavek veselo (Ivan Matetić Ronjgov prema istarskoj narodnoj iz Šumbera) i Linđo (glazba Vladimir Berdović, narodni stihovi).

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, Kastavkama i Kastavcima je pripala iznimna čast biti među 24 odabrana zbora te nastupiti na Svečanom koncertu koji je održan 06. srpnja u povodu jubileja 10. Svjetskih zborskih igara, dok su 05. srpnja obje Klape održale i tzv. Friendship concert, što je pridonijelo cjelovitom predstavljanju  hrvatske kulturne baštine.

Odlazak Ženske i Muške klape Kastav na 10. Svjetske Zborske igre bit će ostvareno uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

VEČER KLAPSKE PJESME u četvrtak, 05. travnja 2018. godine s u Dvorani ZAMET u Rijeci

Humanitarni koncert - plakat.

Dragi prijatelji, pozivamo vas na humanitarni koncert VEČER KLAPSKE PJESME koji će se u organizaciji Udruge VELIKO SRCE MALOM SRCU održati u četvrtak, 05. travnja 2018. godine s početkom u 19:30 sati u Dvorani ZAMET u Rijeci.

Prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku medicinske opreme KBC Rijeka, Klinike za pedijatriju na Kantridi, Jedinice intenzivne njege i Dnevnu bolnicu.

Prodajna mjesta ulaznica: sustav Eventim, Tisak media i Tisak. Cijena ulaznice u pretprodaji je 80 kn, a na dan koncerta 90 kn. Veselimo se Vašem dolasku!

KLAPA KASTAV OSVOJILA SREBRNU MEDALJU U KATEGORIJI C9 – FOLKLOR A CAPPELLA NA 3RD EUROPEAN CHOIR GAMES U RIGI (LATVIJA), RIGA 2017 - LATVIJA

MUSKA KLAPA KASTAV - RIGA 2017. - SREBRNA MEDALJA

Klapa Kastav je 18. srpnja na 3rd European Choir Games3. Evropske zborske igre, na natjecateljskom nastupu u kategoriji C9 – Folklor a cappella osvojila srebrnu medalju. Ova vrijedna nagrada osvojena je izvedbom zahtjevnog, klasičnog klapskog repertoara: 'Vo je naša zemja (glazba: Mojimir Ćaćija, stihovi: Jakov Dukić), Sutra će te ponit (glazba: Krešimir Magdić, stihovi: Jakša Fiamengo), Dalmatino, povišću pritrujena (glazba i stihovi: Ljubo Stipišić) i Linđo (glazba: Vladimir Berdović, stihovi: narodni).

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, Klapa Kastav je 19. srpnja na ljetnoj pozornici u samom centru Rige u Vermanes Garden održala i tzv. Friendship concertPrijateljski koncert, što je svakako pridonijelo cjelovitosti prezentacije hrvatske glazbene i sveopće kulturne baštine. Odlazak Klape Kastav na 3. Evropske zborske igre ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

MUSKA KLAPA KASTAV - RIGA 18.07.2017. NATJECATELJSKI NASTUP U KATEGORIJI C9-FOLKLOR A CAPPELLAMUSKA KLAPA KASTAV - RIGA 18.07.2017.

MUŠKA KLAPA KASTAV NA 3. EUROPSKIM ZBORSKIM IGRAMA, RIGA 2017 - LATVIJA

Nakon iznimno uspješnog koncerta održanog 05. srpnja u Kastvu u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i maestrom Sinišom Leopoldom, kojim je predstavila svoj novi album More, nebo, zemja te obilježila 25. obljetnicu uspješnog rada, Klapa Kastav, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, odlazi na 3rd European Choir Games 3. Europske zborske igre. Riječ je o najprestižnijoj evropskoj zborskoj manifestaciji, koja će se od 16. do 23. srpnja ove godine održati u glavnom gradu Latvije, Rigi, dok će Klapa Kastav nastupiti u njenom prvom dijelu ove od 17. do 21. srpnja. Na 3. Europskim zborskim igrama će, u 10 različitih natjecateljskih kategorija, nastupiti 165 zborova iz 36 zemalja sa svih kontinenata svijeta, budući da je ovo natjecanje otvoreno i za zborove koji nisu s evropskog kontinenta...

VIŠE

KONCERTNO PREDSTAVLJANJE NOVOG ALBUMA MORE, NEBO, ZEMJA UZ OBILJEŽAVANJE 25. OBLJETNICE KLAPE KASTAV

Koncertno predstavljanje novog albuma More, nebo, zemja održat će se 05. srpnja na kastavskoj Crekvini u okviru programa ovogodišnjeg 26. Kastafskega kulturnega leta, a ono će ujedno biti i koncert kojim će se obilježiti 25. obljetnica klape Kastav.

Na koncertu će, uz klasični klapski repertoar, ponovno biti prostora za nove iskorake s namjerom njegovog osuvremenjivanja, budući da je i novi album upravo na tragu takvog pristupa tradicionalnom klapskom izrazu. U tome će klapi Kastav, kao i uvijek do sada pomoći vrhunski glazbenici. Ovog puta to će biti Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije s maestrom Sinišom Leopoldom te gosti ženska klapa Kastav i Damir Kedžo.

NOVI ALBUM KLAPE KASTAV POSVEĆEN AUTORSKIM SKLADBAMA NA ČAKAVŠTINI HRVATSKOG PRIMORJA I ISTRE

Maškarani klapski maraton, Opatija 2017.

Klapa Kastav je u izdanju u izdanju Aquarius recordsa 05. lipnja 2017. godine objavila svoj novi, peti po redu album – MORE, NEBO, ZEMJA. Posvećen autorskoj glazbi, skladanoj na čakavske tekstove, album donosi 15 skladbi iz pera autora Hrvatskog primorja i Istre. Njihove izvedbe, temeljene na klasičnom načinu klapskog pjevanja, ovog su puta upotpunjene vokalno – instrumentalnim aranžmanima karakterističnih za suvremeni klapski izričaj.... VIŠE

MUŠKA KLAPA KASTAV APSOLUTNI POBJEDNIK 8. MAŠKARANOG KLAPSKOG MARATONA – OPATIJA 2017. - OPERA (PRETVORBA) U TRI ČINA MOL, HEP I INA OSVOJILA 1. NAGRADU ŽIRIJA I 1. NAGRADU PUBLIKE

Maškarani klapski maraton, Opatija 2017.

Nakon iznimno uspješnih nastupa na ovom Festivalu proteklih nekoliko godina, muška klapa Kastav je 17. veljače na 8. Maškaranom klapskom maratonu – Opatija 2017. ostvarila apsolutnu pobjedu na ovoj jedinstvenoj i sve popularnijoj klapskoj manifestaciji. Na ovogodišnjem Maratonu Klapa je osvojila 1. nagradu žirija i 1. nagradu publike, a simpatije struke i gledatelja pridobila je izvodeći OPERU (PRETVORBU) U TRI ČINA MOL, HEP I INA... VIŠE

SUDJELOVANJE MUŠKE KLAPE KASTAV NA 13. SUSRETU MALIH VOKALNIH SASTAVA HRVATSKE U ORGANIZACIJI HRVATSKOG SABORA KULTURE U BJELOVARU, 29. LISTOPADA 2016. GODINE

Video Zalud pismu pivan

Muška klapa Kastav će pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovati na 13. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, koji će se, 29. listopada ove godine održati u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Svoje sudjelovanje na spomenutom Susretu Klapa je izborila na smotri zborova i malih vokalnih sastava Primorsko–goranske županije, koja je sredinom lipnja održana u Ronjgima u organizaciji županijske Ustanove u kulturi Ivan Matetić – Ronjgov ... VIŠE

MUŠKA KLAPA KASTAV OSVOJILA 1. NAGRADU U KATEGORIJI FOLKLOR I 2. NAGRADU U KATEGORIJI MUŠKI KOMORNI ZBOROVI A CAPPELLA NA 8. MEĐUNARODNOM ZBORSKOM FESTIVALU I NATJECANJU ISOLA DEL SOLE 2016
GRADO, ITALIJA OD 28. RUJNA DO 01. LISTOPADA 2016. GODINE

Video Zalud pismu pivan

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, osvojila je 1. nagradu i zlatnu diplomu u kategoriji F – Folklor na 8. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju ISOLA DEL SOLE 2016, koji je održan od 28. rujna do 01. listopada u talijanskom gradu Grado. ... VIŠE

SUDJELOVANJE MUŠKE KLAPE KASTAV NA 8. MEĐUNARODNOM ZBORSKOM FESTIVALU I NATJECANJU ISOLA DEL SOLE 2016
GRADO, ITALIJA OD 28. RUJNA DO 01. LISTOPADA 2016. GODINE

Video Zalud pismu pivan

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će od 28. rujna do 01. listopada ove godine na 8. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju ISOLA DEL SOLE 2016.

Na spomenuti Festival i Natjecanje, koje će se održati u talijanskom gradu Grado, Klapa odlazi na poziv Güntera Titscha, direktora ugledne međunarodne fondacije za zborsku glazbu INTERKULUTR Vörderverein e.V., ... VIŠE

OBJAVLJEN NOVI VIDEO SPOT KLAPE KASTAV ZA SKLADBU ZALUD PISMU PIVAN

Video Zalud pismu pivan

Nakon velikog uspjeha klape Kastav sa skladbom Zalud pismu pivan od sada možete uživati i njenom video spotu. Podsjećamo, kako je sa skladbom Zalud pismu pivan klapa Kastav, u konkurenciji 28 novih skladbi, osvojila 1. nagradu žirija na 23. Festivalu zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2016., koji 12. kolovoza održan na opuzenskoj pjaci. Nakon velikog festivalskog uspjeha u Opuzenu, od sada možete uživati i u video spotu pobjedničke skladbe, kojeg je u režiji Roberta Kalčića klapa Kastav snimila tijekom ljetnih mjeseci.

KLAPA KASTAV OSVOJILA 1. NAGRADU ŽIRIJA NA 23. FESTIVALU MELODIJE HRVATSKOG JUGA – OPUZEN 2016.

Maškarani klapski maraton, Opatija 2015.

Klapa Kastav je sa skladbom Zalud pismu pivan osvojila 1. nagradu žirija na 23. Festivalu zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2016., koji 12. kolovoza održan na opuzenskoj pjaci.

U konkurenciji 28 novih skladbi, Kastavci su naklonost žirija pridobili izvedbom skladbe kvarnerskog autorskog tima: glazba Duško Rapotec Ute, stihovi Vjekoslav Alilović, aranžman Ivan Popeskić i Saša Matovina.

Nakon ovog velikog uspjeha, očekuje se početkom rujna i predstavljanje video spota nagrađene skladbe Zalud pismu pivan, a do tada najnoviju skladbu klape Kastav možete poslušati na sljedećem linku. Uživajte u novoj skladbi klape Kastav uz kadrove sa snimanja spota!

MUŠKA KLAPA KASTAV IZVEDBOM SKLADBE MOJE GRAĐEVINE OSVOJILA 2. NAGRADU STRUČNOG ŽIRIJA I 2. NAGRADU PUBLIKE NA 7. MAŠKARANOM KLAPSKOM MARATONU – OPATIJA 2016.

Maškarani klapski maraton, Opatija 2015.

Nakon iznimno uspješnih nastupa na Festivalu proteklih godina (2014. i 2015.), klapa Kastav je 29. siječnja ove godine na 7. Maškaranom klapskom maratonu – Opatija 2016. ponovno ostvarila zapažen plasman, zadržavši se tako među najuspješnijim učesnicima ove jedinstvene i sve popularnije klapske manifestacije. Na ovogodišnjem Festivalu klapa Kastav je osvojila 2. nagradu stručnog žirija i 2. nagradu publike, a simpatije struke i gledatelja pridobila je izvodeći skladbu MOJE GRAĐEVINE, inače obradu poznate skladbe MOJA DOMOVINA (glazba: Zrinko Tutić, stihovi: Rajko Dujmić), za koju smo, kao i svakog puta do sada, maškarane stihove napisali sami. Iz maškaranog naslova skladbe koju smo izveli, vidljivo je kako je tema našeg ovogodišnjeg nastupa bila politička stvarnost u Hrvatskoj prije i nakon održanih parlamentarnih izbora. Kako biste u potpunosti mogli uživati i zabaviti se našim nastupom, donosimo ovdje njegovu snimku, dok radi lakšeg praćenja izvedbe pročitajte i stihove skladbe MOJE GRAĐEVINE... VIŠE

ARHIVA

...

SPOTOVI

spotovi

FOTOGALERIJA

  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
više...