SUDJELOVANJE MUŠKE KLAPE KASTAV NA 13. SUSRETU MALIH VOKALNIH SASTAVA HRVATSKE U ORGANIZACIJI HRVATSKOG SABORA KULTURE U BJELOVARU, 29. LISTOPADA 2016. GODINE

Muška klapa Kastav će pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovati na 13. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, koji će se, 29. listopada ove godine održati u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Svoje sudjelovanje na spomenutom Susretu Klapa je izborila na smotri zborova i malih vokalnih sastava Primorsko–goranske županije, koja je sredinom lipnja održana u Ronjgima u organizaciji županijske Ustanove u kulturi Ivan Matetić – Ronjgov.


Kao jedini predstavnici Primorsko–goranske županije na nacionalnom Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, muška klapa Kastav će se natjecati u kategoriji broj 2 – Kategorija slobodnih stilova i žanrova. Izvest će desetominutni program sastavljen od tri skladbe: BEZ TEBE (glazba Tomislav Mrduljaš, stihovi Vedran Lekić, aranžman Saša Matovina), I’M YOURS (glazba i stihovi Jason Mraz, aranžman Philip Lawson) i PROJDI VILO (glazba i stihovi Zlatan Stipišić – Ginonni, aranžman Rajimir Kraljević).


Na 13. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske u Bjelovaru će se ove godine predstaviti 21 mali vokalni sastav iz 12 županija Hrvatske s više od 300 pjevača. Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 12 selekcija koje su održane u okviru 12 županijskih smotri, na kojima je tijekom godine nastupilo 110 malih vokalnih sastava s više od 1600 pjevača. Program Susreta odvija se u 4 natjecateljske kategorije: 1 – Klasična glazba, 2 – Slobodni stilovi i žanrovi, 3 – Izvorna pučka glazba i 4 – Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi. Nastupe u sve 4 navedene natjecateljske kategorije pratit će i ocjenjivati stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Joško Ćaleta, Dražen Kurilovčan i Luka Vukšić.

 

Nacionalni Susret hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta godine 2004. iz potrebe da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe na najvišoj umjetničkoj razini.

 

Ovo vrlo značajno gostovanje muške klape Kastav, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko–goranske županije.

 

<< POVRATAK

 

SPOTOVI

spotovi

FOTOGALERIJA

  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
više...