MUŠKA KLAPA KASTAV OSVOJILA 1. NAGRADU U KATEGORIJI FOLKLOR I 2. NAGRADU U KATEGORIJI MUŠKI KOMORNI ZBOROVI A CAPPELLA NA 8. MEĐUNARODNOM ZBORSKOM FESTIVALU I NATJECANJU ISOLA DEL SOLE 2016
GRADO, ITALIJA OD 28. RUJNA DO 01. LISTOPADA 2016. GODINE

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, osvojila je 1. nagradu i zlatnu diplomu u kategoriji F – Folklor na 8. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju ISOLA DEL SOLE 2016, koji je održan od 28. rujna do 01. listopada u talijanskom gradu Grado.

 

Ovaj najnoviji uspjeh na međunarodnoj glazbenoj sceni Klapa je ostvarila repertoarom glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja te klasičnog klapskog repertoara: Vozila se po moru galija (dalmatinska narodna u obradi Rajimira Kraljevića), Loza u škripu (Rajimir Kraljević), Oj, Ivane, rode moj (dalmatinska narodna u obradi Silvije Bombardellija), Lipo ime (Mojimir Ćaćija), Linđo (Vladimir Berdović) i Bilo vavek veselo (Ivan Matetić–Ronjgov prema istarskoj narodnoj iz Šumbera).

 

Još jedan značajan uspjeh na ovom Natjecanju, Kastavci su ostvarili i u kategoriji A2 – Muški komorni zborovi a cappella, u kojoj su osvojili 2. nagradu i srebrnu diplomu. Taj vrijedan rezultat ostvaren je izvedbom sljedećih skladbi: Signore delle cime (Giuseppe De Marzi), Oče naš (Ljubo Stipišić Delmata), Sedem si rož porezala mi (Zorko Prelovec) i Dalmatinski šajkaš (Armin Šrabec). Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, muška klapa Kastav održala je i cjelovečernji koncert u Palazzo dei Congressi, a nastupila je i na ceremoniji otvaranja Festivala.


Na ovoj uglednoj međunarodnoj zborskoj manifestaciji, koja se odvijala u 11 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo je 29 zborova iz 15 zemalja svijeta: Austrija, Češka, Danska, Estonija, Hrvatska, Indonezija, Italija, Kina, Norveška, Njemačka, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Švedska i Velika Britanija.


Uspješno gostovanje muške klape Kastav ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko–goranske županije.

 

<< POVRATAK

 

SPOTOVI

spotovi

FOTOGALERIJA

  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
više...